Áttekintés: The other stuff

Növényvédőszerek– p e r m e t e z é s

2004-ben a Greenpeace sokszorosan a határérték feletti mennyiségben talált ditiokarbamátot egy véletlenszerűen vásárolt magyar üvegházi salátában. Ezen a tényen sokan meglepődtek, igazi médiaszenzáció lett, szinte az összes TV, újság foglalkozott a hírrel. Amagyar élelmiszertermelő szakma nem győzte cáfolni a hírt, hangsúlyozva, hogy itt tudatos lejáratásról van szó.

Bővebben

Írta Administrator vasárnap szeptember 8, 2019 napon

Kép: 2020-06/agriculture-hexagon-agriculture.jpg

VÍZKÉSZLETEINK KIZSÁKMÁNYOLÁSA

Ez a jelentés áttekintést ad az anyagi javak fogyasz-tásáról és a vízhasználatról, valamint ezek kapcsolatá-ról. Napjainkban egyre több tanulmány foglalkozik az anyagi fogyasztás mennyiségével, a kereskedelem és a fogyasztás témakörével. Mégis ennek ellenére az alapanyagok és az egyéb erőforrások (mint pl. a víz) közötti kapcsolat általában kevéssé ismert.

Bővebben

Írta Administrator szerda május 6, 2020 napon

Kép: 2020-06/water.jpg

A modern geológia - E. S. Grew

"Azokból a jelekből, melyeket a vulkánok és a mai földrengések szolgáltatnak, némi fogalmat alkothatunk arról, milyen lehet a Föld belseje mélyen lent lábunk alatt. Sokat persze nem tudhatunk, mert még mindig nem ismerjük a Föld középpontjához közel fekvő rétegek jelenlegi viszonyait."

Bővebben

Írta Administrator péntek március 13, 2020 napon

Kép: 2020-06/2.jpg